Skal vi hjælpe dig med din næste opgave?
Kontakt Michael
Michael Lyholm
Partner | Serviceleder
26 19 21 21 eller msl@el-fyn.dk
Er du virksomhedsejer eller husejer, og leder du efter en energiressourceløsning, der reducerer dit CO2-fodaftryk og giver langsigtede besparelser? Installation af solcellepaneler er en af de mest effektive investeringer, du kan foretage, når det gælder energibesparelser, da et solcelleanlæg giver ren, vedvarende og effektiv energi hele året rundt. Med de seneste års betydelige teknologiske fremskridt og mindskede omkostninger i installation heraf er solcelleanlæg blevet stadig mere populære.
Hos EL Fyn står vores autoriserede el installatører klar til at hjælpe med samt rådgive dig om solcelleanlæg og montering og installering heraf.
De mange fordele ved at få installeret solcelleanlæg omfatter bl.a.:
Hos EL Fyn tilbyder vi en service af høj kvalitet hele vejen igennem – fra den første rådgivning til den endelige installation. Vores elinstallatører har viden om alle aspekter af solcellepanelinstallation lige fra valg af de bedste paneler til dine behov til at hjælpe dig med at forstå, hvor meget energi du kan forvente af modulerne, når de er i drift. Med vores ekspertise kan du være sikker på, at dit nye solcelleanlæg bliver installeret sikkert og holdbart, så det kan give dig et positivt afkast mange år frem.
Kontakt vores afdeling i Odense på 66 16 91 21, afdeling i Svendborg på 42 36 01 21 eller vores elektrikere på Nordfyn på 26 35 01 21 for en god aftale. Du kan også skrive til os på info@el-fyn.dk eller via kontaktformularen.
Ofte stillede spørgsmål om solcelleanlæg
Et solcelleanlæg – forkortet PV system (photocoltaics system) – er et system, der anvender solenergi til at producere elektricitet. Det består normalt af solpaneler, der er monteret på et tag eller på jorden, en inverter, der omstiller strømmen fra DC til AC, og eventuelt batterier til lagring af den producerede elektricitet.
Solpanelerne er lavet af fotovoltaiske celler, som omdanner solens lys til elektricitet ved hjælp af den fotovoltaiske effekt. Inverteren omstiller strømmen fra DC til AC, så den kan bruges i dit hjem eller på det elektriske net. Batterier kan også tilføjes til systemet for at lagre den producerede elektricitet og gøre det muligt at bruge den, når solen ikke skinner.
Et solcelleanlæg kan bruges til at dække en del eller hele dit elforbrug, hvilket derved kan reducere din elregning. Anlægget kan også være koblet til elnettet, så overskydende energi kan sendes tilbage til nettet, hvorved man kan få kompensation for den overskydende produktion.
Hvor hurtigt et solcelleanlæg tjenes hjem igen kommer meget an på, hvilken løsning, model og størrelse du vælger såvel som dit energiforbrug. Typisk ser vi, at solcelleanlæg tjener sig selv ind efter 7-10 år. Med en levetid på ca. 30 år er det altså en investering, der kan betale sig.
Mange har en forestilling om, at installation af solcelleanlæg ikke kan betale sig – oftest er det fordi de kun er informeret om de priser, der var i starten, da solcelleanlæg først kom på markedet.
Det har dog aldrig været billigere at få monteret et solcelleanlæg. Prisen afhænger selvfølgelig af størrelse, model mm.
Hvis du er interesseret i at få et tilbud på solcelleanlæg, så giv os et kald på 66 16 91 21 (Odense) 42 36 01 21 (Svendborg), 26 35 01 21 (Søndersø) eller skriv en mail til os på info@el-fyn.dk.
Fordi solcelleanlæg er blevet væsentligt billigere at købe og installere, kan det betale sig at investere i denne grønne energi-ressource, såfremt du kan overholde en eller flere af følgende punkter:
Hos EL Fyn står vi selvfølgelig til rådighed for sparring og rådgivning.
Som udgangspunkt er der på nuværende tidspunkt ingen begrænsninger til hvor stort et solcelleanlæg, du må sætte op.
Hvis du vil have sat solcelleanlægget op på taget, er det dog vigtigt at få vurderet bæreevnen på din tagkonstruktion. Herudover er det vigtigt at tage hensyn til naboer, og hvis det er en bevaringsværdig bygning, må du sandsynligvis ikke installere et solcelleanlæg.
Læs mere på Bygningsreglementet om reglerne vedr. solcelleanlæg og kontakt kommunen for information om servitutter, lokalplaner og øvrige lokale reglementer.
Eftersom vi har med energi gennem naturressourcer at gøre, er der ikke noget, der kan beregnes med nøjagtighed. Men som udgangspunkt vurderes det at en optimal placering af ét nettilsluttet kW solcellemodul kan producere ca. 900 kWh om året. Moduler på 1kW fylder mellem 5-6 m2.
Det anbefalede antal af solcellemoduler – eller størrelsen på solcelleanlægget – afhænger af dit årlige elforbrug såvel som hvorvidt du vil have et hybrid solcelleanlæg eller ej. De fleste enfamilieshuse har et 6 kW anlæg.
Lad os ringe dig op (udfyld formularen nederst), så giver vi dig uforpligtende sparring og rådgivning.
Hvis du allerede har varmepumpe eller overvejer at få det, skal du særligt være opmærksom på 2 ting:
En varmepumpe vil tilføje 60% mere i elforbruget
Varmepumpens elforbrug lægger typisk om vinteren, hvor solcelleanlægget ikke er lige så effektivt.
En løsning herpå kan være at få et større batteri, så man så vidt muligt kan dække udgifterne.
Har du elbil, kan du regne med et yderligere årligt elforbrug på 3.000 kW per 15.000 km. Kører du om dagen og lader om dagen, skal du altså have dette med i overvejelserne, når du vælger størrelsen på en batteribank.
Eftersom der er tale om paneler, der er drevet af el, er der af sikkerhedsmæssige årsager lovkrav om, at solcelleanlæg skal installeres af autoriserede installatører og elektrikere.
Hos EL Fyn har vores elinstallatører taget alle nødvendige uddannelser for lovligt at kunne installere alle typer solcelleanlæg.
Kunde anmeldelser
Her kan du læse hvad vores kunder har at sige om os.
Skal vi hjælpe dig med din næste opgave?
Kontakt Michael
Michael Lyholm
Partner | Serviceleder
26 19 21 21 eller msl@el-fyn.dk